Топ-10 проектів на основі AI 2018
Топ-10 проектів на основі AI 2018

Штучний інтелект стрімко впроваджують у ритейл, банківську, медичну і в інші сфери. Тільки за перші три місяці 2018 року в АІ-індустрії поставили рекорд зі збору фінансів. Так, за даними міжнародної мережі аудиторських фірм PwC, загальне число інвестицій в АІ склало $ 1,9 млрд.

Через це АІ-проекти динамічно розвиваються. Про найбільш перспективні компанії з найбільш динамічними технологіями читайте далі в статті.

SenseTime — китайська компанія, яка створює систему для розпізнавання людей і фотографій. Її вже використовує поліція Китаю для того, щоби розшукувати злочинців у натовпі. Технологія від SenseTime аналізує зображення з камер спостереження й може ідентифікувати особу за фотографією завдяки artificial intelligence.

Компанія зібрала $ 620 млн інвестицій для розвитку проекту.

UBTECH Robotics — це компанія, яка створює роботів зі штучним інтелектом. Один із проектів — робот-гуманоїд Alpha 2, який полегшує домашню роботу і вільно спілкується з усіма членами сім’ї. Робот може виконувати голосові команди, писати повідомлення, шукати інформацію в Інтернеті, робити фотографії й розміщувати фото у соціальних мережах.

Megvii Technology — пекінська компанія, яка впроваджує технологію розпізнавання осіб для веб-сайтів, мобільних додатків і телевізорів. Megvii Technology у своїх розробках використовує базу даних Міністерства громадської безпеки КНР.

Компанія отримала $600 млн від компаній Alibaba Group і Boyu Capital для просування.


Dataminr — інформаційний портал. Технологія Dataminr аналізує відкриту інформацію в Інтернеті і відправляє сповіщення про останні новини в режимі онлайн. Інформацію аналізують за географічним положенням, за мовами й темами. Для цього компанія Dataminr використовує штучний інтелект і машинне навчання.

 У 2018 році компанія залучила $ 391 млн інвестицій у свій проект.

CrowdStrike — американська компанія, яка займається розробкою систем кібербезпеки. У 2017 році вона провела моніторинг різних загроз кібербезпеки в 176 країнах. Головний продукт CrowdStrike — платформа Falcon, яка надає кіберзахист на базі хмарних рішень.

Компанія існує з 2011 року й за цей час зібрала понад $ 150 млн інвестицій.

YITU Technology — компанія в Китаї, яка створює платформу для розпізнавання осіб і займається системою безпеки на базі artificial intelligence. Один із проектів — система Yitu Dragonfly Eye. Вона зроблена на базі машинного зору. ЇЇ завдання — забезпечувати міську безпеку. Також YITU Technology створює інтелектуальні машини для медичної сфери.

Unisound — стартап, який розробляє технології для розпізнавання й обробки мови. Unisound пропонує рішення для розумного будинку, безпілотних автомобілів та медичної галузі.

У 2018 році стартап залучив $ 100 млн від інвесторів.


Pony.ai — американський стартап, який займається розробкою систем для автономних автомобілів на базі штучного інтелекту. Творці проекту до Pony.ai працювали у сфері автономного водіння в Google X.

Для подальшої роботи стартапу інвестори виділили $ 112 млн.

Cambricon Technologies — китайська компанія, яка будує процесорні чіпи для інтелектуальних хмарних серверів, терміналів і роботів. Cambricon Technologies розробила процесор, який працює набагато швидше, ніж звичайний графічний процесор для ПК.

Стартап підтримала держава і виділила $ 1 млн на подальшу розробку.

Conversica — американська компанія, яка розробляє хмарні платформи на базі штучного інтелекту. Одна з розробок — це інтелектуальний помічник, який спілкується з потенційним покупцем і потім передає угоду продавцям. Помічник зберігає лояльність покупців і збільшує конверсію.

Помічники Conversica спілкуються з користувачами через кілька каналів зв’язку (email-листування, SMS, соціальні мережі) і декількома мовами (англійською, іспанською, французькою, німецькою, португальською, японською).

Схожі новини
Анонси