АІ в ролі судді й музиканта: про головні події у світі технологій
АІ в ролі судді й музиканта: про головні події у світі технологій

АІ допомагає робити замовлення в McDonald's, записує музичні альбоми з Warner Music і скоро виступить у ролі судді. Про ці та інші події у світі штучного інтелекту — читайте далі в дайджесті.

В Естонії буде працювати суддя зі штучним інтелектом

В Естонії планують створити суддю-робота зі штучним інтелектом для вирішення нескладних суперечок. Естонське Міністерство юстиції вже звернулосяпо допомогу до розробника АІ-технологій Отто Велсберга.

За словами експерта, впровадження АІ в державну систему зробить уряд країни більш прозорим. Завдання робота — вирішувати суперечки в незначних справах на суму менше € 7 тисяч.

Проект планують запустити в тестовому режимі протягом цього року, що дасть змогу знизити навантаження на державний апарат.

Штучний інтелект почне працювати в McDonald's

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's придбала ізраїльську АІ-компанію Dynamic Yield за $ 300 млн. За умовами угоди, штучний інтелект буде допомагати відвідувачам McDonald's робити замовлення.

АІ показуватиме на екранах терміналів для швидкої видачі замовлень персоналізовані пропозиції та поради. Він враховуватиме замовлення клієнта, погоду, час доби і відстань до інших кафе. На основі інформації технологія запропонує відвідувачу додаткові страви.

Проект уже був протестований у декількох закладах минулого року, а зараз McDonald's планує впровадити АІ у свої ресторани в США й інших країнах.

У Японії АІ буде боротися зі знущаннями в школах

Адміністрація японського міста Оцу об’єдналася з токійською компанією Hitachi Systems Ltd, щоб створити АІ для припинення знущань у школах. Робота над проектом почнеться у квітні цього року.

АІ проаналізує 9 тисяч випадків знущань, про які школи повідомляли протягом останніх шести років. Технологія враховуватиме клас і стать учасників конфліктів, а також час і місце подій.

За словами чиновників, технологія допоможе вчителям виявляти проблеми між учнями в класах, передбачати серйозність знущань і запобігати їм.

Розробники АІ отримали премію Тюрінга

Троє вчених, які почали розробку АІ в 90-х роках минулого століття, отримали премію Тюрінга, відому як «Нобелівська премія в галузі інформатики».

Премія була присуджена Йошуа Бенджі, Джеффрі Хінтону і Яну Лекуну. Вчені отримали приз у розмірі $ 1 млн за свій внесок в основи глибокого навчання в галузі АІ. Їхні методи привели до прориву в розвитку комп’ютерного зору й розпізнавання мови.

Сьогодні фахівці продовжують розвивати АІ: Хінтон працює в Google, Бенджі заснував компанію Element AI, а Лекун — головний фахівець зі штучного інтелекту в Facebook.

Warner Music почала співпрацювати з іноземними інвестиціями

Лейбл Warner Music розпочав співпрацю з німецьким додатком Endel, який створює музичні записи завдяки АІ. У цьому році алгоритм повинен випустити 20 альбомів.

Додаток створює звукові доріжки на основі бажань користувачів. АІ вже створив п’ять альбомів для сну: про ясну, хмарну, дощову ніч, про хмарний день і туманний ранок. У майбутньому АІ запише альбоми для зосередження, розслаблення і прогулянок.


Залишайтеся в курсі подій і стежте за останніми новинами

Схожі новини
Анонси