«Безпека – найважливіша частина електронного документообігу» – Євгеній Тромбола, EDIN
«Безпека – найважливіша частина електронного документообігу» – Євгеній Тромбола, EDIN

Просто перевести компанію на електронний документообіг – це не той рівень, якого очікують замовники від провайдерів бізнес-сервісів. Зараз потрібно щось більше. Так вважає спікер AI Conference Kyiv, глава департаменту впровадження інноваційних рішень у провайдері електронного документообігу EDIN Євгеній Тромбола.

Ми поговорили з Євгенієм про те, чого ж вимагають компанії для автоматизації бізнес-процесів сьогодні, кому такі сервіси потрібні найбільше, чим вони корисні і як захищені.

Інтерв’юер: AI Conference Kyiv (AICK).
Респондент: Євгеній Тромбола (Є.Т.).

AICK: Добрий день, Євгене. На ринку є безліч платформ, які автоматизують документообіг. Розкажіть, чим відрізняються рішення провайдера EDIN.

Є.Т.: Автоматизація документообігу – це вже не та «стеля» функціоналу, який потрібен бізнесу. Будь-яке вузькоспеціалізоване ПЗ може добре виконувати свою роботу, але сьогодні воно вже не актуальне для прогресивних компаній. Можливості повинні розширюватися: те, що раніше здавалося недоступним, поступово стає повсякденністю.

EDIN – це екосистема бізнес-сервісів, завдяки яким вирішити свої завдання може будь-який бізнес, незалежно від масштабів чи специфіки. Завдяки їй можна обмінюватися одним документом або цілим пакетом EDI-повідомлень, сертифікатами або ЮЗД (юридично значущими документами). EDIN робить це швидко у будь-якому форматі, гарантуючи безпеку й індивідуально налаштовуючи маршрути.

Екосистему можна інтегрувати в будь-яку облікову систему (1C, ORACLE, MS Dynamics тощо) для зручності користувача. А якщо потрібне технічне доопрацювання – ми завжди йдемо назустріч партнерам.


AICK: Чим конкретно допомагає EDIN? Поділіться цифрами результатів.

Є.Т.: Кожен сервіс допомагає оптимізувати різні завдання. Якщо говорити загалом, то, передусім, – це економія ресурсів компанії. У підприємствах, де досі присутній паперовий метод обміну даними, втрачається до 60% робочого часу, щоб видрукувати, завізувати і відправити документи.

Часто втрачається не тільки час, але й сам документ. Уявіть, що ритейл-компанія за добу проводить через нашу платформу EDI NETWORK майже 300 тисяч документів. Втрата хоча б одного може спричинити простій транспорту на відвантаження, несвоєчасну оплату, відмову від доставки та інші труднощі. У паперовому вигляді втратити документ – простіше простого, а електронні записи такі випадки нівелюють. До того ж електронний формат дає змогу мінімізувати витрати на документообіг на 7-10% від загальної вартості угоди.


AICK: З огляду на ваш досвід, яким компаніям найбільше потрібні рішення на кшталт EDIN? Чим це зумовлено?

Є.Т.: Якщо порівнювати між галузями, то найбільше EDI-повідомлень відправляють виробники, постачальники й торгові мережі. І це абсолютно зрозуміла ситуація в розрізі роздрібної торгівлі: щоденні замовлення товарів, їхні доставки, відвантаження. Це і спричинило (ще в 1987 році) появу певного міжнародного стандарту під час передачі електронних повідомлень від роздрібних мереж до постачальників, які називаються EANCOM.


AICK: Як компанії потрібно підготуватися, щоб інтегрувати EDIN?

Є.Т.: Ніяк. Наші рішення інтегруються в усі облікові системи. Компанії взагалі не повинні про це турбуватися. Ми проводимо низку дій для подальшої безперебійної роботи сервісу: аудит бізнес-процесів, підбір готового рішення або розробку нового, впровадження та тестування. Результат – стабільна робота платформи на рівні 99,5%.


AICK: Що найскладніше в розробці сервісів EDIN? Як ви справляєтеся з труднощами?

Є.Т.: Найскладніше – це задовольнити всіх клієнтів із обмеженим ресурсом розробки й часу. Для того щоб впоратися з такою ситуацією, ми проводимо регулярні опитування, спілкування з нашими клієнтами, плануємо доопрацювання проектів на перспективу, аналізуємо конкурентів, ринок і намагаємося вгадати потреби наших клієнтів. Ми використовуємо гнучкі методології і фреймворки для швидкого зворотного зв’язку, вибудовуємо довгострокові та взаємовигідні відносини з нашими клієнтами.


AICK: Розкажіть про кібербезпеку EDIN: як захищена платформа?

Є.Т.: З огляду на специфіку нашої діяльності, безпека – це один із фундаментальних блоків наших рішень. Усі дані ми передаємо захищеними каналами зв’язку (https) і використовуємо сертифікат SSL підвищеної надійності. До того ж платформа розташована на відмовостійкому обладнанні і працює з архітектурою master/slave. Устаткування розміщено в європейських датацентрах.

Крім цього, у нас працює цілодобова служба моніторингу, до завдань якої входить контроль продуктивності систем і виявлення великих відхилень від норми. Наприклад, клієнт передавав раніше 1000 документів на день і раптом передає 100 000 документів – це підозріло.

Для захисту даних від змін ми наполягаємо на використанні КЕП (кваліфікованого електронного підпису – прим. ред.). Під час найменшої зміни документа він стає невалідним і недійсним.

І наостанок, для 100% захисту інформації, яка міститься в документі, ми рекомендуємо шифрувати контент. Шифрування відбувається на відкриті сертифікати відправника й одержувача. Розшифрувати дані можна тільки закритими ключами, тобто ніхто, крім відправника та одержувача, не зможе розкодувати документ.


AICK: Поділіться, про що ви розповісте у доповіді на AI Conference Kyiv.

Є.Т.: Я розповім про інструменти й можливості з автоматизації документообігу й поясню, які завдання вирішуються в процесі ЕДО. На прикладі нашого рішення EDIN-DOCflow покажу, які можливості надають бізнесу електронні сервіси з обміну даних і як можна налаштувати унікальне рішення під індивідуальний запит компанії.


Зареєструйтеся на AI Conference Kyiv, щоб почути доповідь Євгенія Тромболи
про інтелектуальну автоматизацію документообігу.

Придбати квиток ►►►

Схожі новини
Анонси