Передбачення погоди на Сонці, діагностика раку й законодавчі зміни. Головні новини про штучний інтелект за тиждень
Передбачення погоди на Сонці, діагностика раку й законодавчі зміни. Головні новини про штучний інтелект за тиждень

Стенфордський штучний інтелект тепер вміє передбачати погоду на Сонці, а український АІ-стартап залучив $60 млн інвестицій. Про ці та інші новини зі сфери інноваційних технологій – читайте в нашому дайджесті.

People.ai залучив $60 млн інвестицій

Український стартап People.ai, який розробив АІ-платформу для відділів продажів, залучив $60 млн інвестицій. Зараз вартість компанії оцінюють в $500 млн.

Серед інвесторів проекту – компанії Iconiq, Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners, GGV Capital і Y Combinator. За словами Олега Рогинського, засновника People.ai, залучені кошти будуть витрачені на розширення команди.

Токійська компанія боротиметься
з крадіжками в Японії завдяки АІ

Згідно зі статистикою, у Японії відбувається близько 100 тисяч магазинних крадіжок на рік, а загальний збиток від них становить $4,5 млрд. Щоб боротися з цим явищем, токійська компанія Earth Eyes спільно з корпорацією NTT East створила систему відеоспостереження зі штучним інтелектом. Він навчався на відеозаписах, які зафіксували дрібні крадіжки.

Станом на 2019 рік у Японії встановлено майже 2 тисячі камер від Earth Eyes і NTT East.

Штучний інтелект від Google виявляє
симптоми раку легенів точніше, ніж люди

Компанія Google досліджувала можливості штучного інтелекту в медицині. Її робота показала, що АІ може спрогнозувати розвиток раку легенів точніше. А чим раніше й чіткіше працюватиме діагностика – тим більше шансів у людей у групі ризику.

Використовуючи дані лише одного обстеження, АІ виявив на 5% більше випадків захворювання, ніж лікарі, тим самим зменшивши кількість неправильних позитивних результатів більш ніж на 11%.

Країни, що входять до Організації економічного
співробітництва та розвитку, встановили
правила поводження зі штучним інтелектом

Країни, що входять до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), а також Аргентина, Бразилія, Коста-Рика, Колумбія, Перу й Румунія погодили основні принципи поводження зі штучним інтелектом.

У заяві організації, опублікованій 22 травня, йдеться про те, що АІ-розробки повинні вестися прозоро, а системи, оснащені ним, повинні володіти відповідними маркуванням. Також у документі зазначається, що організації й особи, які працюють із такими системами, несуть відповідальність за дотримання цих принципів.

Штучний інтелект може
передбачати погоду на Сонці

Алгоритм, розроблений у Стенфордському університеті, навчився прогнозувати погодні умови на Сонці. Штучний інтелект вивчив тисячі спалахів на зірці, які сталися останнім часом, і визначив, що їхнє виникнення можна спрогнозувати за кілька днів до початку за різким збільшенням активності електричних розрядів у зоні їхнього можливого зародження.

Штучний інтелект навчився розпізнавати як спокійні регіони Сонця, так і регіони з високою спалаховою активністю з точністю 75 і 92%.


Залишайтеся в курсі подій і стежте за останніми новинами ►►►

Схожі новини
Анонси