АІ переводить сигнали мозку в мову і створює фотографії людей для реклами: дайджест новин про штучний інтелект
АІ переводить сигнали мозку в мову і створює фотографії людей для реклами: дайджест новин про штучний інтелект

Якщо раніше штучний інтелект міг генерувати тільки портрети, то зараз він створює фотографії нереальних людей уже в повний зріст. Які ще відкриття у світі АІ відбулися останнім часом, дізнайтеся в дайджесті від AI Conference Kyiv.

Магніти наблизять АІ до
ефективності людського мозку

Вчені з Університету Пердью (США) визначили процес використання магнітної техніки, яка імітує роботу мозку людини. Дана розробка дасть змогу ефективніше навчати персональних роботів, безпілотні автомобілі та БПЛА: вони зможуть краще узагальнювати інформацію про різні об’єкти.

«Наші стохастичні нейронні мережі намагаються імітувати діяльність людського мозку й займаються обчисленнями завдяки бездротовій технології нейронів і синапсів», — стверджує учасник групи дослідників Каушик Рой. — «Це дає змогу АІ не тільки зберігати інформацію, а ікластеризувати дані про об’єкти, щоб потім зробити висновки і працювати краще».

АІ допоміг астрономам розібратися
в структурі штормів на Сатурні

Астрономи з Університетського коледжу Лондона використовували AI під назвою PlanetNet, щоб вивчити неспокійну атмосферу Сатурна. Нейромережа дала змогу точно визначити положення бур і проаналізувати стан навколишніх штормових областей на планеті.

Космічний зонд зробив знімки декількох бур у формі S-подібних хмар, які вирували на полюсах Сатурна. Виявилося: причиною появи «негоди» стали потоки замерзлого аміаку, які піднялися з поверхні планети.

АІ навчили переводити
сигнали мозку в людську мову

Дослідники з Каліфорнійського університету створили АІ, який може відтворювати голос людини, аналізуючи рухи його губ.

Під час дослідження вчені розробили дві нейромережі: перша погоджувала сигнали мозку з рухами губ, а друга синтезувала ці пропозиції в мову людини. Добровольці змогли повторити уривки пропозицій: на записах можна розпізнати майже 69% синтезованих слів.

Завдяки пристроям, що перетворюють мозкову активність у синтезований голос, німі люди зможуть вільно й виразно вимовляти слова.

АІ навчили генерувати фото
нереальних людей у повний зріст

Японські розробники з DataGrid створили алгоритм, який може створювати портрети нереальних людей у повний зріст.

Картинка, яку створює АІ, практично не відрізняється від фотографій справжніх людей. Зазначається, що нейромережа створює зображення, на яких люди ніби рухаються і змінюють одяг. Розробка японців може кардинально змінити рекламний ринок, оскільки дасть змогу рітейлерам економити на моделях і фотографах.

У «ВКонтакте» розробили АІ,
який генерує вірусні новинні заголовки

У соціальній мережі «ВКонтакте» створили алгоритм, який допоможе створити вдалий заголовок до новини.

Для генерації заголовка АІ необхідний весь текст замітки: нейромережа аналізує його і збирає назву статті з фрагментів слів.

Під час тестування даної розробки інженери «ВКонтакте» показали добровольцям новину і два заголовки до неї — оригінальний і згенерований нейромережею. За результатами опитування, у 45% випадків заголовок, створений АІ, за якістю не відрізнявся від оригінального, а в 15% випадків — і зовсім був кращим за нього.


Залишайтеся в курсі подій і стежте за останніми новинами ►►►

Схожі новини
Анонси