АІ може визначити злочинця й розпізнати хворобу Альцгеймера: коротко про новини АІ-індустрії
АІ може визначити злочинця й розпізнати хворобу Альцгеймера: коротко про новини АІ-індустрії

Штучний інтелект діагностує хворобу Альцгеймера, аналізує поведінку користувачів банкоматів і може визначити, який фільм подобається глядачам. Більше інформації про ці та інші новини — у нашому щотижневому дайджесті.

У Японії спроектують АІ-банкомати

Японська компанія Hitachi планує випустити банкомати зі штучним інтелектом і системою розпізнавання осіб.

Банкомат буде оцінювати зовнішність людини завдяки нейромережі. Система порівнює зображення з камери і фотографію в базі даних банку. Після того, як система порівняє фото, вона визначить чи точно особа є власником карти. У деяких випадках АІ може попросити зняти сонцезахисні окуляри, капелюх або шарф. Якщо людина відмовиться, то вона не зможе зняти гроші і зробити інші банківські операції.

Також нейромережа здатна оцінювати поведінку, аналізувати міміку й підслуховувати розмови людей.

За словами розробників, АІ буде боротися із шахраями й запобігати злочинам. У системи буде доступ до баз поліції, щоб розпізнати того, хто був раніше засуджений.

20th Century Fox оцінює вподобання глядачів завдяки АІ

Кіностудія 20th Century Fox використовує штучний інтелект для того, щоб оцінити інтерес до нових картин і спрогнозувати портрет потенційного глядача.

АІ-система під назвою Merlin аналізує трейлер майбутнього фільму і видає припущення про те, кому цей фільм сподобається. За певними параметрами АІ порівнює трейлер із тими, які вже є в базі, і знаходить між ними спільне.

За підсумком Merlin вибирає серед усіх трейлерів ті, які найбільш схожі з новою стрічкою. На думку АІ, ті, хто дивився відібрані ним фільми, підуть у кінотеатри й на нову картину.

Компанія провела опитування серед глядачів на прикладі трейлера «Логан» і визначила, що система вгадує 11 фільмів із 20.

АІ розпізнає хворобу Альцгеймера

Каліфорнійські вчені розробили АІ-програму, яка здатна діагностувати хворобу Альцгеймера на ранніх стадіях. Нейромережа аналізує роботу головного мозку й розпізнає найменші відхилення метаболізму.

Розробники повідомляють, що завдяки АІ можливо побачити симптоми деменції на шість років раніше, ніж завдяки томографії.

Програма дасть можливість уповільнити розвиток хвороби або взагалі зупинити її.

Xiaomi буде інвестувати в АІ

Компанія Xiaomi бачить розвиток індустрії в штучному інтелекті.

Виконавчий директор Xiaomi Лей Цзюнь на п’ятій конференції World Internet Conference повідомив, що компанія буде розвивати технології АІ та Інтернету речей у своїх пристроях.

За його словами, АІ-платформа для розумного будинку Xiaomi Artificial Intelligence Open Platform лідирує на ринку, і компанія буде продовжувати інвестувати в цей напрям і надалі.

Xiaomi вже профінансувала 220 компаній, 100 з яких розробляють розумні рішення для пристроїв. Зараз у технічній команді Xiaomi одна тисяча фахівців із хмарних технологій, комп’ютерного бачення, розпізнавання мови, глибокого навчання й інших галузей.

АІ може самостійно одягнути футболку

Розробники Технологічного інституту Джорджії навчили штучний інтелект самостійно одягатися. Анімований бот зміг одягти футболку.

Цифрова модель вчилася одягатися з нуля. За кожну правильну дію розробники давали АІ бали, а за кожну неправильну — забирали. Це стимулювало бота навчатися швидше.

Завдання анімованої людини полягало в тому, щоб одягнути футболку й не пошкодити тканину. Щоб досягти результату, процес поділили на кілька частин. Коли бот розумів, що зробив одну дію правильно, він працював і надалі.

Творці стверджують, що цифрова модель може одягнути поки тільки футболку. Щоб одягнути штани, потрібно провести обчислення, оскільки для цього боту потрібно утримувати ще й рівновагу.

У дослідження також є прикладна функція. У майбутньому подібні АІ-системи допоможуть одягатися людям з обмеженими можливостями.

Схожі новини
Анонси