Генеральний директор і засновник Spacebit Павло Танасюк – спікер AI Conference Kyiv 2021
Генеральний директор і засновник Spacebit Павло Танасюк – спікер AI Conference Kyiv 2021

Космічна індустрія – один із лідерів із впровадження та застосування штучного інтелекту. Завдяки AI-технологіям ми можемо бачити репортажі зі МКС, вчені відкривають нові екзопланети, а місяцеходи вдало приземляються на супутник.

Про застосування AI в космосі знає спікер AI Conference Kyiv 2021 – генеральний директор і засновник британської космічної компанії Spacebit Павло Танасюк.

Павла називають українським Ілона Маском. У 2010 році він став співзасновником успішної електронної платіжної системи MoneXy, яка стала першою в країні ліцензійною системою електронних грошей. Через кілька років Павло з партнером продали її, а вторговані кошти експерт інвестував у новий проєкт.

У 2014 році спікер заснував британську компанію Spacebit, яка стала новатором у сфері технологій і систем розгортання всюдиходів для космічних програм. Вона розробила перший британський місяцехід-павук Asagumo.

Компанія підписала угоду з американською Astrobotic про початок комерційного та наукового дослідження Місяця з першою місією у 2021 році на посадковому модулі Peregrine. У 2020 році Spacebit анонсувала другу місячну місію з партнером NASA CLPS Intuitive Machines. Компанія Павла стала єдиною комерційною організацією, яка здійснила дві місячні місії у 2021 році.

Окрім цього, у 2022 році Spacebit планує здійснити першу українську місію на Місяць. За словами Павла, на поверхню супутника доставлять техніку для проведення наукових досліджень. Так Україна стане однією з чотирьох країн світу, які доставили вантаж на поверхню Місяця.


Приєднуйтесь 21 вересня до AI Conference Kyiv 2021 та дізнайтеся про те, як українці підкорюють світову космічну індустрію.

Придбати квиток на захід >>>

 

Приєднуйтеся до Telegram-чату

and get a 10% discount on AI Conference Kyiv 2021 tickets with a special promo code!

Перейти

Схожі новини
Анонси