Світові гіганти та перспективні стартапи: популярні компанії з розроблення технологій штучного інтелекту
Світові гіганти та перспективні стартапи: популярні компанії з розроблення технологій штучного інтелекту

Штучний інтелект зарекомендував себе як ефективний і багатофункціональний інструмент, який допомагає трансформувати й автоматизувати робочі процеси в багатьох галузях у різних країнах світу.

Оскільки все більше компаній впроваджують у свою діяльність АІ-рішення, з кожним роком потреба в таких технологіях тільки збільшується. Саме тому все частіше світові технологічні гіганти і стартапи концентруються на розвитку власних AI-систем, що дає змогу виконувати величезний спектр завдань – від збору даних і розпізнавання мови до управління постачаннями та медичної візуалізації.

Які компанії зараз працюють у сфері штучного інтелекту і які рішення вони розробляють? Читайте в нашій добірці.

Google

Як один із лідерів у сфері штучного інтелекту, машинного навчання та аналізу даних Google займається розробленням власних рішень, вивчає AI-технології, інвестує в їхній розвиток і купує профільні стартапи.

Транснаціональна корпорація використовує АІ для оптимізації власних сервісів, наприклад для поліпшення алгоритмів рекомендацій у пошуковій системі та YouTube. Також вона створює інструменти на базі АІ, які згодом використовуються як власниками бізнесу, так і розробниками, аналітиками й рядовими користувачами.

З-поміж продуктів Google, які працюють на базі АІ:

  • TensorFlow – програмна бібліотека з відкритим вихідним кодом, яка доступна розробникам для поліпшення їхніх додатків за допомогою машинного навчання.

  • Google Meet – сервіс для відеоконференцій і відеотелефонного зв’язку, що дає змогу проводити трансляції зустрічей за участю до 100 000 глядачів.

  • AutoDraw – графічний редактор, який перетворює зроблені від руки зображення на красиві малюнки.

  • Dataset Search – пошуковик за наборами даних.

  • Cloud AI – хмарна платформа, що дає змогу впроваджувати можливості машинного навчання в бізнес.

Ба більше, у IT-гіганта є власний дослідницький проєкт Google Brain, який спеціалізується на вивченні штучного інтелекту.

Microsoft

Microsoft – ще один світовий лідер із роботи зі штучним інтелектом. Компанія відома своєю хмарною платформою Azure, що вмішує понад 200 продуктів і служб. У добірці доступних сервісів представлені рішення, які функціонують на основі нейромереж і машинного навчання, допомагаючи автоматизувати безліч бізнес-задач, наприклад аналіз зображень із камер відеоспостереження, розпізнавання вмісту документа, перевірку даних тощо.

Окрім цього, у компанії є продукти на основі штучного інтелекту, які розроблені для рядового споживача, наприклад віртуальна голосова помічниця Кортана та чат-бот Zo.

NVIDIA

Американська технологічна компанія, що спеціалізується на розробленні графічних процесорів та систем на чипі. Вважається лідером у сфері обчислень на GPU.

З-поміж продуктів компанії, що працюють на базі АІ:

  • GameGAN – нейромережа, яка спроможна генерувати нові ігри.

  • GauGAN – програма, що перетворює начерки у фотореалістичні зображення. Може використовуватися для оперативної зміни цифрових декорацій, під час розроблення віртуальних світів, для навчання безпілотних авто й інших цілей.

  • Vid2Vid Cameo – рішення, яке перетворює нерухоме зображення людини на відео з балакучою головою. Використовується для відеодзвінків і конференцій.

Intel

Компанія пропонує великий асортимент апаратних і програмних технологій, що забезпечують широкі можливості та підтримку різних варіантів використання АІ. Наявні рішення дають змогу отримувати передові результати в різних сферах – від медичних досліджень до інтелектуальних систем безпілотного транспорту.

Зараз штучний інтелект інтегрований у такі процесори Intel: Xeon, Movidius, Myriad.

А щоб розробники та власники бізнесу могли використовувати АІ, компанія проводить навчальні курси та надає всі необхідні інструменти.

Cylance

Це підрозділ BlackBerry, який розробляє програмне забезпечення, що запобігає, а не виявляє віруси й інші шкідливі програми. АІ-системи використовують механізм штучного інтелекту для ідентифікації загроз, що допомагає знизити негативний вплив на продуктивність комп’ютерних систем.

Sift

Компанія, що розробляє продукти для гарантування безпеки грошових переказів і роботи із сек’юрними даними в глобальній мережі. У її портфоліо – кілька сервісів для боротьби з онлайн-шахрайством. Завдяки їм можна запобігти викраденню облікового запису, незаконним платежам та іншим діям, які можуть підірвати репутацію бренду.

З-поміж клієнтів компанії Twitter, Airbnb, Twilio і інші. Один із її офісів розташований у Києві.

Tempus

Компанія збирає та аналізує величезний масив клінічних і генетичних даних для персоналізації та оптимізації терапії відповідно до потреб кожної людини.

Інструменти, які розробляються фахівцями Tempus, застосовують у сфері дослідження та лікування раку.

Українські компанії, що працюють з іноземними інвестиціями

За даними агентства Deep Knowledge Analytics, Україна входить до трійки країн Східної Європи за кількістю IT-компаній, що працюють у сфері штучного інтелекту. Представляємо п’ять проєктів, які вже досягли успіхів у цій сфері.

  • Let's Enhance – компанія, яка створила онлайн-сервіс на основі АІ, що дає змогу автоматично масштабувати зображення та покращувати їх без втрати якості. Завдяки йому можна обробляти фото, малюнки, логотипи тощо. Рішення використовується у сферах нерухомості, друку, електронної комерції.

  • People.ai – AI-сервіс, який збирає та аналізує дані відділів продажів. Система вивчає роботу менеджерів, виявляє їхні помилки та дає рекомендації щодо підвищення ефективності.

  • Captain Growth – АІ-продукт для аналізу маркетингових даних та управління рекламними активностями. Сервіс, що працює на базі АІ, вивчає інформацію з Facebook Ads і Google Analytics і використовує її для оптимізації рекламних кампаній і розвитку бізнесу.

  • Skillroads – професійний сервіс з автоматичного складання резюме, які оптимально підходять під конкретні вакансії.

  • Altris AI – стартап, який розробив ПЗ, що аналізує дані оптичної когерентної томографії та на їхній підставі діагностує проблеми із зором. Творці сервісу стверджують, що платформа визначає очні захворювання з точністю 98%.


Хочете знати, як штучний інтелект може допомогти в оптимізації бізнес-процесів і що потрібно для його успішного впровадження? Приєднуйтесь 21 вересня до AI Conference Kyiv 2021.

Подивитися програму заходу та зареєструватися >>>

Приєднуйтеся до Telegram-чату

and get a 10% discount on AI Conference Kyiv 2021 tickets with a special promo code!

Перейти

Схожі новини
Анонси