Чіпи для АІІ від Huawei і пристрої для відеодзвінків від Facebook: головне зі світу AI за останній час
Чіпи для АІІ від Huawei і пристрої для відеодзвінків від Facebook: головне зі світу AI за останній час

Amazon створив AI, який дискримінує жінок, Huawei планує захопити ринок чіпів AI, а Instagram, завдяки штучному інтелекту, буде шукати негативний контент. Про це та інші новини зі світу AI — у щотижневому дайджесті.

Amazon закрив один зі своїх проектів через AI-сексиста

Група розробників із філії Amazon в Единбурзі створила штучний інтелект, який під час вибору кандидатів оцінював чоловіків вище, ніж жінок. У зв’язку з цим проект довелося закрити.

Чіпи для АІІ від Huawei і пристрої для відеодзвінків від Facebook: головне зі світу AI за останній час - 1

Ця розробка була призначена для сортування резюме здобувачів. З невідомих причин, у процесі навчання AI став відсіювати резюме зі словом «жіночий» і пропонував наймати кандидатів, які використовували в тексті дієслова переважно чоловічої статі (зробив, зібрав, найняв), навіть якщо в цих людей не було потрібних навичок.

Про те, що система не дотримується принципу гендерної нейтральності під час оцінки кандидатів, компанії стало відомо у 2015 році. Систему намагалися доопрацювати, але у 2017-ому компанія Amazon розчарувалася в проекті остаточно й розпустила команду.

Huawei створила чіпи для штучного інтелекту

Компанія Huawei представила два нові чіпи для штучного інтелекту, які можуть конкурувати з американськими АІ-чіпами від компаній Qualcomm і NVIDIA.

Чіпи для АІІ від Huawei і пристрої для відеодзвінків від Facebook: головне зі світу AI за останній час - 2

Чіпи серії Ascend від Huawei призначені для обробки завдань машинного навчання. Крім самих чіпів, були представлені хмарні обчислювальні сервіси, які допомагають пристроям в інтеграції з іншими сервісами. У такий спосіб, хмарна платформа компанії буде конкурувати з Alibaba, Microsoft і Amazon Web Services.

Запуск нових продуктів і сервісів у сфері штучного інтелекту — це частина загальної стратегії Huawei, покликаної забезпечити перевагу компанії в технологіях 5G як на програмному, так і на апаратному рівнях.

АІ буде шукати образливі пости в Instagram

Instagram використовує МО для боротьби зі зневагами. Нейромережа вивчає публікації, stories і коментарі, щоби знайти контент негативного характеру.

Про це заявив керівник сервісу Адам Моссері. «У Instagram немає місця для знущань, образ і переслідувань», — стверджує Адам.

Тепер контент у соціальній мережі проходить через нейромережу, яка визначає підозрілу активність. Якщо така виявляється — АІ відправляє запит модераторам.

У планах розробників — навчити АІ модерувати відео. Також нововведення торкнуться й нового сервісу IGTV, запущеного в Instagram цього літа.
 

Facebook представила пристрої для відеодзвінків Portal і Portal +

Компанія Facebook у своєму блозі анонсувала два пристрої для відеодзвінків — Portal і Portal +.

Екрани пристроїв займають більшу частину лицевої сторони. Там же — камера й динамік. Діагональ стандартного Portal — 10 дюймів, роздільна здатність екрану — 1280 × 800. Водночас, переваги Portal + — це 15-дюймовий корпус і роздільна здатність 1920 × 1080.

Одна з особливостей пристроїв — вбудований АІ. За словами творців, він забезпечує більш комфортний досвід під час спілкування через Portal. Завдяки АІ камера самостійно повертає й наближає картинку, щоби завжди залишати співрозмовника в полі зору. Portal і Portal + вже доступні для попереднього замовлення в США за $ 199 і $ 349.

Схожі новини
Анонси