Чат-боти в Viber і АІ-діагностика: про головні події у сфері штучного інтелекту
Чат-боти в Viber і АІ-діагностика: про головні події у сфері штучного інтелекту

Viber повідомив про нову політику для чат-ботів, нейромережі діагностують рак і дитячі хвороби, а АІ-програма передбачає кар’єру футболістів. Про ці та інші події у світі штучного інтелекту читайте далі в дайджесті.

Майже 40 % європейських AI-стартапів не впровадили АІ

Згідно з дослідженням венчурної фірми MMC, 40 % АІ-стартапів у Європі насправді не використовують технологію у своїй роботі.

Фахівці опитали 2830 компаній в 13 країнах Європи, які класифікують себе як АІ-стартапи. Майже половина з них не застосовує AI-технології.

Проте в неточному визначенні компанії не завжди винна команда: сторонні ресурси часто невірно класифікують стартапи.

Viber змінює політику щодо чат-ботів

Раніше повідомлялося, з 1 квітня 2019 року месенджер Viber вводить монетизацію для чат-ботів і за 500 тисяч повідомлень їхні власники будуть платити $ 4500 на місяць. Компанія Viber Media пояснила нову політику й повідомила, боти залишаються безкоштовними.

Творці месенджера пояснили, що зміниться тільки спектр рекламних можливостей, які дозволяють бренду спілкуватися з аудиторією.

Месенджер розробив рекламну стратегію, з огляду на конфіденційність і захист даних. Додаткова плата буде стягуватися за використання такого контенту.

В Україні створили АІ-програму для діагностики раку

Онкологи і IT-фахівці з України презентували програму зі штучним інтелектом, яка використовує міжнародні протоколи онкодіагностики. Додаток допоможе знизити кількість лікарських помилок.

Програма аналізує дані про пацієнта, виявляє помилки в діагностиці і визначає, коли потрібно звернутися до лікаря. Також АІ підказує, які аналізи необхідно здати для постановки вірного діагнозу.

АІ діагностує дитячі хвороби

Вчені в Гонконгському університеті науки й технології створили АІ-програму, яка діагностує поширені дитячі захворювання.

Програму тестували протягом 18 місяців. Вона працювала з медичними картами 600 тисяч пацієнтів із Гуанчжоу. Нейромережа опрацювала дані, видала клінічні висновки й порівняла їх із діагнозами досвідчених докторів і лікарів-початківців.

АІ поставив діагнози точніше, ніж молодші педіатри. Він працював так само ефективно, як і досвідчені лікарі.

Штучний інтелект пророкує кар’єру футболістів

Колишній футболіст клубу «Динамо» Владислав Ващук створює штучний інтелект, який аналізує можливості футболістів-початківців і прогнозує їхню кар’єру.

Програма вивчає медичні показники гравця, а також відео з його грою у футбол. На основі отриманих даних АІ оцінює здатності футболіста й дає рекомендації для тренувань.

Також штучний інтелект може передбачити можливі травми в майбутньому, результати ігор, досягнення і скласти прогноз про успішність кар’єри.


Залишайтеся в курсі подій і стежте за останніми новинами

Схожі новини
Анонси