AI моніторитиме поля і зробить життя киян комфортнішим. Новини тижня
AI моніторитиме поля і зробить життя киян комфортнішим. Новини тижня

Єврокомісія збирається тестувати звід етичних законів, згідно з якими потрібно використовувати технології AI, а в Америці роботів навчили розпізнавати депресивні стани людини. Докладніше про це у нашому традиційному дайджесті.

AI моніторитиме земельні угіддя України

Нова AI-платформа допоможе контролювати земельні угіддя України. Розробка від компанії Earth Observing System (EOS) — це набір інструментів, призначених для аграрних компаній. Завдяки супутникам сервіс збиратиме й систематизуватиме дані про сільськогосподарські угіддя цілодобово.

Ця інформація включає стан саджанців, ступінь дозрівання, погодні умови й передбачувані загрози. Завдяки платформі від Earth Observing System (EOS) фермери зможуть оптимізувати витрати, а також ефективно планувати посадку нових культур і збирання врожаю. Платформа перебуває в процесі розробки.

У ЄС створили етичний кодекс для штучного інтелекту

Єврокомісія сформувала попередній перелік вимог до безпечного використання штучного інтелекту на території ЄС. Над складанням правил етичного застосування AI працювала незалежна експертна комісія, створена у 2018 році.

Поки кодекс тестуватиметься й оцінюватиметься представниками промислової галузі, органів влади та дослідницьких інститутів. У Єврокомісії чекають відгуку й коментарів до запропонованого експертами етичного кодексу, щоб оцінити результат роботи й запропонувати план подальших дій.

AI в Києві працюватиме на благо жителів міста

Громадська організація «Смарт Сіті Хаб» оголосила про старт масштабного проекту AI for Kyiv, у межах якого інструменти штучного інтелекту впровадять у цифрову інфраструктуру міста. Крім того, автори проекту планують вивчити, наскільки етично і прозоро можна використовувати AI-технології для взаємодії органів влади та населення.

Проект AI for Kyiv, який підтримала Київська міська держадміністрація, розрахований на 14 місяців. Технології, які використовуватимуться в межах проекту з цифровізації столиці, належать до сфери civic tech (сервіси, що спрощують комунікацію між державою і громадянами).

AI від IBM прогнозує звільнення співробітників із точністю 95%

У компанії IBM працює спеціальна AI-система, яка визначає ймовірність того, що співробітник звільниться, з точністю 95%. Це дає змогу компанії регулювати плинність кадрів і вчасно займатися пошуком необхідних фахівців у штаті в 350 000 осіб. Про це повідомила CEO компанії IBM Вірджинія Рометті.

Представник IBM також підкреслила, що впровадження технології допомогло на 30% скоротити кількість співробітників HR-відділу, піднявши зарплати фахівцям, які залишилися. Те, які чинники враховує під час аналізу запатентована інтелектуальна система IBM, Вірджинія Рометті не уточнила.

Вчені навчили робота розпізнавати емоції людини

Американські дослідники навчили робота розпізнавати емоції людини за виразом обличчя. Вчені стверджують, що штучний інтелект аналізує емоційний стан із точністю 95%. Це вміння необхідно роботам для того, щоб оцінювати душевний стан господарів, які схильні до депресії, а також із метою соціальної терапії.

Штучний інтелект зможе підбирати музику, яка в даний момент відповідає настрою людини.


Більше новин про технології штучного інтелекту ►►►

Схожі новини
Анонси