Нейромережа від MIT визначає депресію, а LG ставить на ШІ: п'ять головних новин сфери AI
Нейромережа від MIT визначає депресію, а LG ставить на ШІ: п'ять головних новин сфери AI

Як штучний інтелект допоможе незрячим орієнтуватися у просторі? Як ШІ вплине на економіку майбутнього? Яким чином нейромережа від MIT допоможе психологам визначати депресію? Відповіді на ці та інші питання – в нашому щотижневому дайджесті.

Вчені розробляють ШІ, який допомагатиме незрячим орієнтуватися на дорогах

Дослідники німецької компанії AiServe створюють штучний інтелект, який розпізнає дорогу і здатний пересуватися. Технологія допоможе людям з вадами зору знаходити дорогу.

За допомогою камери і мікрофона ШІ отримуватиме дані про місто. Так, він навчиться розпізнавати тротуари і кути, а з часом запам'ятає розташування цілих кварталів. Точні напрямки ШІ озвучуватиме, віддаючи голосові команди.

Вихід серійної моделі очікується у Великобританії і Німеччині протягом року.

Huawei представила AI Cube – роутер і розумну колонку в одному пристрої

Компанія Huawei розробила розумний пристрій Huawei AI Cube з голосовим асистентом Alexa. Девайс виконує функції 4G-роутера і розумної колонки.

Нейромережа від MIT визначає депресію, а LG ставить на ШІ: п'ять головних новин сфери AI - 1

За допомогою пристрою можна підключити інтернет 4G LTE, а також прослуховувати музику – якісне звучання забезпечує фірмовий аудіоалгоритм Huawei Histen.

Керувати налаштуваннями допомагає вбудований голосовий асистент Alexa: використовуючи його, можна контролювати відтворення музики.

Про дату, коли вийде пристрій, і ціну поки ще не повідомляється.

Штучний інтелект прискорить зростання економіки

Згідно з дослідженням експертів McKinsey Global Institute, ШІ посприяє зростанню світового ВВП на 1, 2% на рік. Очікується, що до 2030-го, близько 70% компаній впровадять технологію ШІ в робочі процеси.

Дослідники припускають, що внесок штучного інтелекту в світову економіку складе близько $13 трильйонів. Вони також повідомляють, що приблизно 70% всіх компаній світу до 2030 року будуть використовувати як мінімум один з різновидів штучного інтелекту.

ШІ від MIT визначає депресію

Вчені Массачусетського технологічного інституту розробили нейромережу, яка може визначити депресію за тоном розмови або стилем письма.

Раніше для визначення депресії у людини психологи ставили низку запитань щодо настрою, самопочуття, стилю життя і останні новини, щоб визначити діагноз. Сьогодні з цим справляється одна лише нейромережа від MIT.

Вчені з'ясували, що при депресії людина схильна говорити з більш сумною інтонацією, а її голос стає більш монотонним і «плоским». Тому вони «згодували» нейромережі звукові дані з промовою здорових людей і які страждають на депресію.

У результаті нейромережа навчилася розпізнавати депресію успішно на 77%, в чому перевершує майже всі інші моделі, які засновані на питаннях і відповідях.

Глава LG робить ставку на ШІ

Нейромережа від MIT визначає депресію, а LG ставить на ШІ: п'ять головних новин сфери AI - 2

Генеральний директор LG Чо Сен-Цзин повідомив, що компанія має намір стати одним з найбільших гравців ринку штучного інтелекту. За його словами, в цьому компанії допоможе партнерство з Google і Amazon.

«У рамках співпраці ми зможемо збирати різні дані завдяки нашим пристроям – тому LG стане великим гравцем на ринку ШІ-технологій», – заявив Чо Сен-Цзин.

Він повідомив, що LG планує отримати вигоду з інформацій партнерів, після чого створить власну базу даних, яка буде зберігатися на Wi-Fi пристроях. Завдяки цьому компанія змістить акцент з побутової техніки на розвиток новітніх технологій.


Будьте обізнані щодо подій і стежте за останніми новинами на офіційному сайті AI Conference Kyiv.

Схожі новини
Анонси