АІ-асистент від Magic Leap і нейромережа, що визначає рак: коротко про новини зі світу AI
АІ-асистент від Magic Leap і нейромережа, що визначає рак: коротко про новини зі світу AI

В автомобілях Tesla з’являться АІ-чіпи, які покращать роботу автопілота, вчені з DARPA наблизилися до створення потужного штучного інтелекту, а Google створив МО, що визначає рак. Про це та інші новини зі світу AI — у щотижневому дайджесті.

Через півроку в електромобілях Tesla з’являться АІ-чіпи

АІ-асистент від Magic Leap і нейромережа, що визначає рак: коротко про новини зі світу AI - 1

Генеральний директор Tesla Ілон Маск повідомив, що новий АІ-чіп їхньої особистої розробки буде встановлено в усіх випущених електромобілях компанії вже через шість місяців.

За попередніми даними, цей АІ-чіп буде працювати на архітектурі нейронних мереж і значно поліпшить роботу автопілота.

АІ навчився визначати рак грудей краще лікарів

АІ-асистент від Magic Leap і нейромережа, що визначає рак: коротко про новини зі світу AI - 2

Штучний інтелект LYNA від Google розпізнає пухлини на рентгенівських знімках із точністю 99 %. У Googlе зазначили, що діагностування метастаз у лімфовузлах іноді може виявитися помилковим через людський чинник.

«LYNA здатна точно локалізувати рак та інші підозрілі речі на кожному слайді. Деякі з цих точок були занадто малі для того, щоби їх могли помітити лікарі», — повідомляють в Google.

У компанії вважають, що LYNA знадобиться в медицині, і звертають увагу лікарів на малопомітні зони на знімках під час формування фінального діагнозу.

DARPA наблизилося до створення «розсудливого» штучного інтелекту

АІ-асистент від Magic Leap і нейромережа, що визначає рак: коротко про новини зі світу AI - 3

DARPA спільно з Інститутом штучного інтелекту Пола Аллена визначило критерії для опису функцій «здорового глузду» й тепер хоче навчити цій функції і штучний інтелект. Цим компанія значно наблизилася до створення потужного АІ.

На даний момент, цей проект спрямований на вирішення двох основних завдань: розуміння того, що означає «здоровий глузд» щодо АІ, а також навчання машини цієї інтуїтивної якості.

Magic Leap показала віртуального АІ-асистента в AR

Компанія Magic Leap, перший масовий виробник гарнітури доповненої реальності, представила віртуального асистента на основі АІ — дівчину на ім’я Mica. На даний момент Mica — усього лише прототип, тому вона не вміє розмовляти. Питання про реалізацію голосових функцій асистента розробники обіцяють вирішити в майбутньому й обов’язково покажуть, як вони просунулися в цій галузі.

Зараз же вони сконцентровані на створенні реалістичних образів і емоцій. Деяким щасливчикам уже вдалося побачитися з Mica. Одним із таких був кореспондент видання VentureBeat Дін Такахасі, який і поділився подробицями цієї новини.

Схожі новини
Анонси