Чат-боти в банківській сфері: як віртуальні співрозмовники використовуються в банках?
Чат-боти в банківській сфері: як віртуальні співрозмовники використовуються в банках?

Чат-боти активно впроваджуються в роботу різних компаній. Роботи-співробітники допомагають значно зменшити витрати й оптимізувати робочі процеси, а також вони спрощують роботу банків і вдосконалюють обслуговування клієнтів. Пропонуємо дізнатися, як віртуальні співрозмовники використовуються в банківському середовищі, та як вони впливають на ефективність роботи.

Що роблять чат-боти в банках?

Головне завдання чат-ботів, які працюють у банківському середовищі — це зменшити витрати. Це можливо завдяки тому, що за допомогою даної технології збільшується кількість каналів, через які можна взаємодіяти з клієнтами.

Крім цього, боти підвищують швидкість і якість сервісу організації, відповідаючи на питання клієнтів цілодобово. Оскільки вони працюють із дзвінками, смс-сповіщення і зверненнями, то установам не потрібно витрачати фінанси на call-центри.

Приклади впровадження чат-ботів

Згідно з аналізом дослідницької компанії Grand View Research, ринок чат-ботів досягне $ 1,23 мільярдів до 2025 року. Сьогодні роботизовані співробітники вже активно працюють у банках по всьому світу.

Бот «ПриватБанку»

Український банк «ПриватБанк» використовує кілька видів чат-ботів, які відповідають на питання клієнтів — підказують курс валют і пояснюють як зробити переказ коштів.

Чат-боти в банківській сфері: як віртуальні співрозмовники використовуються в банках? - 1

У банку працюють і функціональні роботи, які допомагають оформити кредит, переказати кошти з картки на картку й отримати загорток у поштовому відділі установи.

За словами фахівця з роботи контактних центрів «ПриватБанку» Юлії Гусєвої, за час використання ботів банк автоматизував обслуговування клієнтів — тривалість діалогу в чаті скоротилася в середньому на 20 %.

Експерт зазначила, що чат-боти «ПриватБанку» здатні обробляти майже 85 % звернень, що дозволило скоротити кількість операторів і допомагає економити близько $ 2,2 мільйона в рік.

Бот «Альфа-Банку»

Ще один український банк «Альфа-Банк» теж впровадив інтелектуального чат-бота у свою роботу. Роботизований співробітник надає відповіді на будь-які питання клієнтів, допомагає з вибором продукту й консультує щодо сервісів та послуг.

Чат-боти в банківській сфері: як віртуальні співрозмовники використовуються в банках? - 2

За словами співробітників банку, за рік чат-боту вдається приймати 3 мільйони дзвінків від клієнтів.

Впровадження чат-ботів у роботу банків дозволяє зменшувати фінансові витрати, поповнювати клієнтську базу і знизити навантаження з call-центрів. Це все значно підвищує рівень обслуговування та роботи з клієнтами.

Застосування чат-ботів у різних сферах обговорять на AI Conference Kyiv. Деталі та реєстрація — на офіційному сайті заходу.

Схожі новини
Анонси